De filosofie

De authentieke coach.

Ik vind het belangrijk om een vertrouwensband met de sporter op te bouwen, daarbij maak ik gebruik van de kunst van het inleggen. Je bent als Coach gewend om zaken uit te leggen, maar het vruchtbaarst is toch als de sporter zelf ontdekt hoe iets werkt.

Je kunt een sporter instrueren en overtuigen, je kunt met hem overleggen of bepaalde zaken aan hem delegeren. Maar het belangrijkste is dat alles wat je doet gaat vanuit het inleggen.

De authentieke coach stelt dus meer vragen dan dat hij beantwoordt, dit wordt gedaan om de sporter uit te dagen om zelf de antwoorden te vinden. Op deze manier zal er een soort zelfbewustzijn proces opgestart worden en zal de sporter zijn verantwoordelijkheid nemen om zijn doel te bereiken.

Ik zal dus meer vragen stellen dan de antwoorden geven, uit mijn ervaring blijkt dat elke sporter aan de hand van zijn temperament een “angst” heeft, deze angst heeft een bepaalde behoefte om dit bij de sporter weg te nemen, om dit te doen moeten er per temperament een aantal vragen worden gesteld om dit te bereiken.

Mijn boodschap is dat ik de sporter altijd voorop stel en in combinatie met plezier, een goede technische basis en een dosis mentaliteit kan ik je goed op weg helpen!!

Laat een reactie achter