De grip

Om een goede grip te krijgen is het belangrijk dat de grip lekker los en ontspannen is, ook tijdens de complete stroke moet de grip los blijven en dus “nooit” een stevige grip aan nemen. 

Het beste is om twee of drie vingers te gebruiken en je duim te gebruiken om je keu te ondersteunen zodat hij niet uit je hand valt. 

Wat ook belangrijk is dat de pols recht is en niet te ver naar binnen of te ver naar buiten staat. 

Als je pols iets wat afwijkt naar links of rechts zal waarschijnlijk de stroke ook afwijken. 

Het is gewoon van groot belang om een goede grip te hebben, eigenlijk is de grip het oog wat de shot ziet. Of het oog wat langs de shaft het doel ziet. Dit oog moet de shot zien, als het oog iets niet goed ziet dan kun je geen goede stroke afleveren. 

Om te bepalen waar beste manier is om de grip te plaatsen is, dat je bij de keu het balans punt zoeken zonder dat aan allebei de kanten de keu valt. Plaats nu je hand 4 duimen terug en plakt daar een stukje tape. Dit is de plaats waar je grip komt. 

Over het algemeen is 4 duimen vanaf het balans punt de beste plek om je grip te hebben, het zou ook kunnen gebeuren bij bepaalde shots dat de grip iets naar voren of naar achteren wordt geplaatst. Je traint je hand eigenlijk wat het oog moet zien. Om dit goed onder de knie te krijgen is een kwestie van heel veel trainen. 

Het oog en de hand moeten samen gaan, er moet een goede coördinatie in komen. Het oog ziet wat de hand moet doen. ( Het hand-oog coördinatie )

Laat een reactie achter