De houding

Je hebt verschillende soorten spelers en daarom zul je ook verschillende houdingen hebben, 

Er zijn wel een aantal basis regels waar aan je je moet houden. 

Het belangrijkste is je lichaamscontrole en de reden hiervoor is als je een goede stroke wil maken moet er zo weinig mogelijk lichaamsbeweging zijn. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden en dat de rest van je lichaam compleet stil is. Spreid ten eerste je benen uit elkaar en als je rechtshandig ben zet je je linker been voor en als je linkshandig bent zet je je rechterbeen voor. 

Leg nu je arm loodrecht op tafel in een hoek van 90 graden ( zie illustratie ), op moment dat je de keu op en neer gaat halen moet dit ook 90 graden blijven. Er moet absoluut geen beweging naar links of naar rechts zijn. Als je dit goed uitvoert heb je een rechte stroke. 

Maak nu ruimte voor je stootarm en om dit goed te doen moet je lichaam ongeveer 30 graden van de keu af zijn. Zorg dat de keu je heup niet raakt als een achterwaartse beweging wordt gemaakt Het is belangrijk dat je je lekker voelt bij de positie. 

Nu moet je proberen je boven lichaam zo te houden dat je keu zo recht mogelijk komt te liggen, als je wat langer bent zul je wat dieper moeten zakken om dit voor elkaar te krijgen. 

het is ook belangrijk dat je hoofd recht boven keu is en goed in lijn is met de richt lijn.

 

 

Laat een reactie achter