Over mij

Mijn naam is Remco Teigeler en ik ben actief in de poolwereld sinds 1990. In die periode waren er nog geen mogelijkheden tot het volgen van les. Ik heb dat zelf altijd als gemis ervaren en daarom wilde ik daar verandering in aanbrengen en ben ik in 2004 begonnen als Coach. Jarenlang heb ik verschillende pool spelers begeleid. Al deze kennis en ervaring heb ik gecombineerd en dat heeft  er in 2011 voor gezorgd dat ik een pool opleiding heb ontwikkeld.

In 2004 ben ik begonnen met het schrijven van een basis cursus en in 2005 ben ik gestart met het geven van les. Mijn coach carrière is echt in een stroom versnelling gekomen toen ik in 2006 in contact kwam met de toenmalige Bondscoaches van Jong Oranje Alex Grunewald en Berry Van Leeuwen. Zij hadden al aantal jaren ervaring op het gebied van coachen en hebben mij enorm geholpen! Hierdoor is mijn liefde voor het coach vak ontstaan. Ik vond en vind het werken met jeugdspelers erg uitdagend en haal er veel voldoening uit.  Ik heb toen meerdere malen stage gelopen bij training weekenden van Jong Oranje en ben een vaste gast op het NK jeugd. In 2011 heb ik meerdere talent dagen georganiseerd voor getalenteerde jeugd spelers.

In de periode dat ik zelf als speler begon waren er geen mogelijkheden tot het volgen van les waardoor je eigenlijk alles jezelf moest aanleren. Pool is echter een spel waar veel meer dan de meeste mensen denken een goede technische basis aan ten grondslag gaat. Doordat veel mensen zichzelf alles aanleerde, gebeurde dit niet altijd op de meest optimale manier. Verkeerd aangeleerde technieken doen vaak afbreuk aan het poolspel en zijn tevens hardnekkig om af te leren. Ik zie dat echter als een uitdaging. Het ondersteunen van spelers bij het optimaliseren van hun poolspel is voor mij de grootste motivatie om als coach aan de slag te gaan.

Mijn filosofie is dat poolen bestaat uit een goede technische basis, een sterke discipline en daarnaast een goede dosis plezier!

Coachje session jan 2019-132-HD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter